Hovedsponsor World Solar Challenge

Bridgestone hovedsponsor

World Solar Challenge 2015 avholdes i Australia 18-25. oktober. Bridgestone vil være hovedsponsor under arrangementet, som en del av sitt enorme miljøengasjement.  

Basert på et langsiktig mål om mer bærekraftig bilindustri og produksjon fortsetter Bridgestone å investere og engasjere seg i utvikling på miljøsiden. Etter engasjementet i WSC i 2013 har Bridgestone atter en gang valgt å støtte World Solar Challenge 2015, som er en konkurranse for biler drevet med solenergi, for å sette fokus på denne fantastiske teknologien.

Dette vil være den 13. gangen Bridgestone World Solar Challenge arrangeres siden arrangementet startet i 1987. I 2013, deltok 38 lag, inkludert mange studenter, fra 22 land i konkurransen som strakk seg over 3000 kilometer, kun ved hjelp av solenergi til å drive kjøretøyene. Konkurransen har tre separate klasser, Adventure-klasse, Cruiser-klasse og Challenger-klasse, som vil konkurrere om tittelen "verdens mest effektive solenergi-bil".

Gjennom WSC vil Bridgestone fronte sin Ecopia-teknologi og samtidig støtte utviklingen av fremtidig miljøvennlig teknologi.

Om løpet

Offisielt navn: Bridgestone World Solar Challenge 2015
Dato: 18-25. oktober 2015
Vert: Australia (Start: Darwin, Slutt: Adelaide)

Race Klasse: 

  1. 1. Challenger Klasse
    -Fire Hjul / en sjåfør -Cars Utformet for å oppnå aerodynamisk effektivitet
  2. 2. Cruiser Klasse
    -Fire Hjul / én sjåfør og én eller flere passasjerer -Cars Designet for praktisk
  3. 3. Adventure Klasse
    -Tre Hjul / en sjåfør -Biler Bygget for tidligere hendelser
World Solar Challenge car