Skift til Sommerdekk

Tenker du å beholde vinterdekkene på i sommer? ... Da bør du tenke om igjen! Bridgestone forklarer hvorfor du bør bytte til sommerdekk. Nå som vi har stilt klokkene frem, venter hele Europa på varmere vær.

Faktum er at det er bare sommerdekk som kan gi deg trygghet og ytelsen du trenger i varmere vær.

Bytt til sommerdekk nå
Med sin særegne gummiblanding og dekkmønster, er vinterdekk utviklet for å holde seg myke og fleksible under kalde forhold, og gir trekkraft og grep i lave temperaturer på tørre, våte og isete underlag. Men etter hvert som temperaturen stiger, mister vinterdekkene disse egenskapene, grepet avtar og mønsteret begynner å slites raskere. Mens sommerdekk benytter en hardere gummiblanding som ikke blir for myk og klebrig på varme veier. I høyere temperaturer, gir sommerdekk bedre all-round ytelse enn vinterdekk, spesielt ved bremsing og håndtering, slitestyrke, rullemotstand og drivstofforbruk.

Sikrere på våt og tørr
Bridgestones tester viser at gapet på ytelse mellom sommer- og vinterdekk kan variere med mellom 30% og 8% henholdsvis, avhengig av veiforholdene og temperatur. I fuktig vær og temperatur på ca 30 ° C, har en bil med gode sommerdekk en bremselengde på opptil 30% kortere enn en bil med vinterdekk. Ved visse tilfeller kan forskjellen være 2 ganger lengden av bilen!

For å se selv forskjellen i ytelse mellom sommer og vinter dekk, ta en titt på følgende videoer:

Vedlikehold av dekk like viktig 
I tillegg til å skifte dekk, er det også viktig å ta skikkelig vare på dekkene dine. For sikkerhet, spesielt håndtering og bremsing, er de to viktigste elementene å jevnlig sjekke lufttrykket og mønsterdybde. Bridgestone anbefaler at du sjekker lufttrykket en gang i måneden. Hvis du ikke er sikker, kan du finne bilprodusentens anbefalte lufttrykk på bilens førerdørkarm eller på hanskeromlokket.

Bilde skift til sommerdekk